Yoginâm Abbahjí

Spirituele avond met mysticus Abbahjí

Stichting Nâm heeft de Yoginâm Abbahjí uitgenodigd in Amsterdam om bezoekers te laten delen in een alomvattende kijk krijgen op een beschaafde, harmonieuze en verlichte toekomst. Deze spirituele aangelegenheid vindt plaats op 1 december in de Amstelkerk.

Abbahjí wordt gezien als een belangrijke bron binnen een oeroude en onuitputtelijke traditie van praktische wijsheid vertegenwoordigt. De Yoginâm schrijft boeken en gidst vele zoekers naar de menselijke weg, voor focus, inspiratie, zingeving en het activeren van Gewaar-Zijn. Hij waarschuwt voor het eroderen van de verlichte wortels van de moderne samenleving. Daarom plaatst hij een oproep om het tij te keren, want er is in zijn ogen duidelijk een nieuwe weg nodig.

Transformatie van resonantie 

Stichting Nâm: 'Wij zijn spirituele wezens en dat is wat ons écht maakt. Dit eenmaal gewaargeworden, verdwalen wij nooit. Het is niet onze manier van leven die om transformatie vraagt, maar ons algehele besef van wat het betekent om te leven. Het Ultieme Besef is altijd in iedereen volledig aanwezig. Echter, om die staat te leven is een transformatie van resonantie vereist.'

Antropoloog vertaalt de mystiek

De avond wordt ingeleid door drs. Leon Alexander, internationaal cultureel antropoloog. Vanuit zijn jarenlange onderzoek in toegepaste mystiek en de Nâm Yoga van Abbahjí, verstaat hij de kunst om mystiek zo te vertalen dat het een vanzelfsprekende leidraad wordt voor iedereen die vreugde en Wel-Zijn wil creëren. Voor de persoon zelf en de wereld.

Meer inspiratie