Yoga reis Kreta

Yogareis naar Kreta met Cayayoga

Ontstressen op Kreta!?  Met deze yoga & mindfulness reis moet dat gaan lukken! Wil je eens helemaal weg van de alledaagse hectiek? Even tijd voor jezelf? En wil je tegelijkertijd leren om meer te ontspannen? Kom dan ontstressen op het prachtige en mythische eiland Kreta. Dit eiland is dé ideale plek om je te onthaasten, ontspannen,  ontwikkelen en op te laden!

Yoga en meditatie op Kreta 

Carina Boersen en Frank Meijer van CayaYoga nemen je mee naar de bergen van West-Kreta, naar het pittoreske plaatsje Aptera , waar het leven nog typisch Kretens is en de tijd heeft stilgestaan. Hier kun je heerlijk bijkomen in de prachtige natuur en helemaal tot jezelf komen. Relax terwijl je geniet van de zon die zachtjes op je huid prikt, een zacht zeebriesje zorgt voor verkoeling en je hoeft nergens naartoe. Dit heerlijke gevoel zorgt voor een totale ontspanning!

Deze vredige omgeving is de perfecte plek om jezelf helemaal op te laden. Carina en Frank geven dagelijks tijdens je verblijf yoga- en meditatiesessies voor maximale ontspanning van lichaam en geest. Het heerlijke klimaat, de vriendelijke mensen en het fantastische eten doen de rest.

Lichamelijk als geestelijk volledig tot rust

Carina is Griekenland-kenner pur sang. Ze is ooit begonnen als reisadviseuse met studiereizen naar Kos, Rhodos en Athene. Daarna ging ze aan de slag als informatrice bij het Grieks Verkeersbureau, gevolgd door een hostessleven op Kos en Kreta. Op Kreta raakt Carina dik bevriend met Ruby van Assendelft en Karin Martens, die later bekend werd van het programma Memories en haar boek Never too Late. Het begin van dit liefdesverhaal hebben zij gedrieën mogen meemaken in het plaatsje Chersonissos. Na een carrière bij de KLM met standplaats Nederland, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon en ging ze terug naar het warme Griekenland. Hier kwam ze terecht in de zeilbotenverhuur op Korfoe en in Athene.

Eenmaal terug in Nederland heeft ze een studie gevolgd voor Raja Yogadocent. Samen met haar partner Frank Meijer combineert ze deze nieuwe passie nu met haar oude passie Griekenland!

Frank is fysio- en manueel therapeut met een beetje meer! Hij is ook NLP master en mindfulness instructeur, plus Raja Yogadocent. Frank is gedurende zijn carrière als fysiotherapeut meer geïnteresseerd geraakt in de werking tussen lichaam en geest. Zijn lijfspreuk: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’.

Samen willen Carina en Frank er graag voor zorgen dat je zowel lichamelijk als geestelijk volledig tot rust komt en weer in verbinding komt met jezelf. Ben je toe aan een meer ontspannen leefstijl? Wil je ervaren en leren hoe je dat doet? Kom dan mee naar Griekenland en begin aan de reis die je leven positief verandert!

'Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest' - Dalai Lama

Wat kun je verwachten?

  • Ontspanning en rust
  • Zorgeloze vakantie met (h)eerlijk eten
  • Yoga, & mindfulness
  • Persoonlijke aandacht
  • Zon, zee en strand
  • Voel je weer in verbinding met jezelf
  • Meer rust en ruimte in je hoofd
  • Een flexibele geest in een flexibel lichaam!
  • Genieten van de pure natuur en de lieve mensen
  • Focus en aandacht op je innerlijke kracht

Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1 – Aankomst dag en s ‘avonds gezamenlijk kennismakingsdiner in een lokale sfeervolle taverna met heerlijke gerechten en ruime keuze uit zowel vegetarisch en/of vis of lokale Kretenzer specialiteiten!

Dag 2 – 07.00 – 08.30 yoga & meditatie, overdag ben je vrij en kun je heerlijk relaxen aan het zwembad of de omgeving verkennen. Wij adviseren en helpen je graag met leuke tips! s’ Avonds van 17.00 – 18.30 yoga en meditatie en de avond vrij.

Dag 3 – 07.00 – 08.30 yoga en meditatie. Bij voldoende interesse willen we het strand van Falasarna gaan bezoeken. Dit wordt door velen beschouwd als het mooiste strand van Kreta!  Het mooie zandstrand en het turquoise gekleurde water geven de baai van Falasarna een paradijselijk uiterlijk! Daar sluiten we de dag af met een yoga en meditatie sessie. Een gezamenlijk diner vindt dan weer plaats in een lokale taverna.

Dag 4 – 07.00 – 08.30 yoga en meditatie.  s’ Middags een meditatieve wandeling in de omgeving. Aansluitend een yoga sessie.

Dag 5 – 07.00 – 08.30 yoga en meditatie aan het strand/zwembad. Overdag vrij en de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te ontspannen en genieten van een stranddag.  s’ Avonds van 17.00 – 18.30 yoga en meditatie  met aansluitend diner in een lokale taverna.

Dag 6 – 07.00 – 08.30 yoga en meditatie , na het ontbijt kunnen we bijvoorbeeld, bij voldoende belangstelling , het traditionele Kretenzer dorp Vamos verkennen waar we o.a. kunnen meedoen aan traditionele Kretenzer kooklessen, of een lokale olijfolie productie meemaken of een prachtige wandeling in de omgeving. In principe proberen we dan om 17.00 de yoga en meditatie te doen, afhankelijk van hoe laat we terug zijn.

Dag 7 – 07.00 – 08.30 yoga en meditatie aan zee/zwembad. Overdag vrij om je laatste dag naar eigen wensen in te vullen. Misschien nog een kijkje nemen in Rethymnon? Bezienswaardigheden van Rethymnon zijn o.a.: de Venetiaanse haven, het archeologisch museum, Fortetza, de Rimondi fontein en de Agios Franciskus kerk. s’ Avonds om 17.00 yoga en meditatie met aansluitend het gezamenlijke afscheidsdiner.

Dag 8 – Na het ontbijt en afscheid van de groep kun je in het vliegtuig terug na genieten van een onwijs relaxte yogareis vol inspiratie en nieuwe energie!

Wij laten ons graag inspireren door het moment. Het programma is in grote lijnen zoals hierboven beschreven. We staan open voor wat er zich die dag voordoet en waar de behoefte ligt om iets anders te ondernemen! Uiteraard is een ieder vrij om zijn eigen dag in te delen naar eigen smaak!

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze site : www.cayayoga.nl/yoga-reizen

Datum: 

21 - 28 okt '17

Organisator: 

Cayayoga

Plaats: 

Aptera, Kreta